Kalknagel behandelen

Kalknagel of nagelschimmel wordt veroorzaakt door een groep organismen die dermatofyten worden genoemd. Dit zijn dezelfde organismen die voetschimmel veroorzaken. Enzymen in de schimmel breken de nagelplaat af, waardoor deze in de nagel kan doordringen. Hoewel schimmel ook de vingernagels aantast, komt teennagelschimmel veel vaker voor omdat hij graag in donkere en vochtige omgevingen leeft, namelijk onze schoenen en sokken.

 

Hoe vaak komt het voor?

Er zijn 6,3 miljoen patiënten gediagnosticeerd door een arts en slechts 2,5 miljoen patiënten worden jaarlijks behandeld. Hoewel teennagelschimmel meestal als een cosmetisch probleem wordt beschouwd, kan het bij bepaalde patiënten pijn en andere problemen veroorzaken. Hoewel iedereen teennagelschimmel kan krijgen, zijn er verschillende factoren die uw risico kunnen verhogen.

Genetica, u kunt een aanleg voor kalknagels erven. Gesloten, strakke schoenen en katoenen sokken, kunnen vocht vasthouden en vocht vasthouden waar schimmel kan gedijen. Trauma aan de nagel direct (bijv. Stoppelblessure) of repetitief microtrauma (d.w.z. in een strakke schoen lopen) – kan schade aan de nagelplaat veroorzaken waardoor schimmel kan binnendringen. Blootsvoets gaan op openbare plaatsen, doucheruimtes en kleedkamers kunnen een broeinest van schimmel zijn. Veroudering, naarmate mensen ouder worden, hebben ze meer kans op een trauma aan de nagel en meer kans op blootstelling aan schimmel. Diabetes, hiv en medicijnen die de weerstand van het immuunsysteem verminderen, verhogen het risico op het ontwikkelen van een schimmelinfectie van de teennagel.

 

Hoe wordt het behandeld?

De behandeling kalknagel kunnen heel moeilijk worden. Volgens onderzoek is een “volledige genezing” – wat betekent dat er geen schimmel en de oude status van de nagel – bijna onmogelijk te bereiken is. Dus als je schimmelnagels hebt, is het belangrijk om realistisch te zijn over wat de behandeling voor je kan doen.

Omdat teennagelschimmel kan vorderen, is het belangrijk om vroeg in de behandeling te worden behandeld. Schimmel in één nagel kan zich ook verspreiden naar andere nagels en naar de nagels van dierbaren. Schimmel kan je nagels vervormen en verdikken, waardoor ze moeilijk te knippen en te behandelen zijn. Hoewel velen nagelschimmel simpelweg als cosmetisch beschouwen, kan het bij diabetespatiënten drievoudig pijn veroorzaken en het risico op zweren vergroten ten opzichte van diabetespatiënten zonder schimmel toont kalknagels behandeling ervaringen. Mensen met andere immuunstoornissen lopen ook een hoger risico om onychomycose te ontwikkelen.

 

Onderzoeken dat het schimmel is

Uw arts zal uw nagels testen door nagelresten naar een laboratorium te sturen als hij er niet helemaal zeker van is dat het schimmel is bij visuele inspectie. Lelijke teennagels zijn vaak het gevolg van schimmel, maar niet altijd. Trauma aan de nagels door sporten of het dragen van panty’s, veroudering en immuunstoornissen zoals diabetes kunnen er vaak voor zorgen dat nagels verkleurd, dik en broos worden. Mensen met seizoensgebonden allergieën kunnen de neiging hebben om huidaandoeningen zoals eczeem te ontwikkelen en kunnen ook veranderingen in de nagels ontwikkelen die schimmel nabootsen.

 

Behandelingen

Je hebt misschien een aantal veel voorkomende actuele behandelingen geprobeerd, zoals tea tree olie of tijmolie met een positieve respons. Deze middelen hebben schimmelwerende eigenschappen en kunnen de schimmelbelasting helpen verminderen en het uiterlijk van de nagel verbeteren. Door de FDA goedgekeurde middelen –efinaconizol (merknaam Jublia), ciclopirox-nagellak (merknaam Penlac), tavaborole (merknaam Kerydin) kunnen hetzelfde effect hebben. Elk onderwerp dat alleen wordt gebruikt, kan echter een laag slagingspercentage hebben als het gaat om volledige genezing. Hoewel deze nuttig kunnen zijn voor patiënten met extreem milde onychomycose, zijn vaak andere behandelingen nodig om het uiterlijk van de nagel te verbeteren en de schimmel te vernietigen.

 

Orale medicijnen

Orale medicijnen worden nog steeds veel gebruikt door veel artsen om kalknagels te behandelen – veel patiënten en artsen en natuurgenezers zijn zich echter bewust van de mogelijke leverbijwerkingen van deze krachtige medicijnen en vertrouwen liever op andere niet-toxische methoden.

 

Laser

Laserbehandeling voor kalknagels is pijnloos en niet giftig. Laser dringt de nagel door tot in het nagelbed waar de schimmel leeft. Veel patiënten kiezen voor deze methode nadat ze andere methoden hebben geprobeerd die niet zijn gelukt.

Laser bleek beste behandeling tegen kalknagels, ongeveer 60% -70% succesvol te zijn bij de behandeling van onychomycose. Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen welke patiënten het meest baat hebben bij deze behandeling. Anekdotisch werken lasers het beste bij patiënten die vroeg worden behandeld, een sterk immuunsysteem hebben en jonger zijn.

Echter, zelfs patiënten met verdikte teennagels kunnen verbetering zien in het uiterlijk na behandeling. Om de kans op succes na laserbehandeling te vergroten, moeten alle patiënten antischimmelmiddelen krijgen om de nagels en de huid te behandelen en de schimmelbelasting laag te houden. Het doden van de schimmel in schoenen is ook belangrijk om herinfectie te voorkomen. Producten die ultraviolet licht gebruiken om schoenen te desinfecteren, blijken 99% effectief te zijn bij het doden van de schimmel.